Iets voor een ander willen betekenen?

Iets voor een ander willen betekenen?

Plaats:
Bergen (NH.)
Categorie:
Maaltijden & koken, Boodschappen, Gastvrouw / -heer
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Op een prachtige locatie midden in het duingebied van Egmond bevindt zich ‘tHuis Lioba, een kleine zorginstelling waar zieke mensen verblijven die zorg nodig hebben na een ziekenhuisopname, opvang nodig hebben tijdens een behandeling, zorg als de thuissituatie niet toereikend is of als de mantelzorger een time-out nodig heeft.
Als vrijwilliger werk je in een team en zorg je samen met de beide zorg coördinatoren en andere professionals voor onze gasten. Je regelt met elkaar de praktische zaken zoals het verzorgen van de gasten, de maaltijden, de boodschappen, de was en huishoudelijk werk.
Je bent er ook met een luisterend oor, om aandacht te hebben voor de behoefte van onze gast, voor een fijne hand/voet massage, een wandeling of een spelletje.

Je hoeft niet uit de zorg te komen om als vrijwilliger in ‘tHuis Lioba aan de slag te gaan.
Je werkt in 4 uurs diensten, je beschikbaarheid kun je grotendeels zelf aangeven. In ieder geval 1 keer per week en als je kunt 2 keer per week, daarbij hoort ook regelmatig (minstens 1 keer per maand) een dienst in het weekend.

Als we je interesse hebben gewekt dan zouden we heel graag in contact met je komen. Tijdens het 1e telefonische kennismaking gesprek kunnen we je eerste vragen beantwoorden en daar vanuit plannen we een gesprek hier in ‘tHuis Lioba zodat je kunt zien wat het is.

Je kunt dan een aantal diensten gaan mee draaien, meestal 4 om te kijken. Na deze 4 diensten hebben we weer een afspraak om te bepalen of je verder wilt gaan en je je voor langere tijd wilt gaan inzetten voor ‘tHuis Lioba.

Het kan zeer veel voldoening geven om vrijwilligers werk te doen vanuit je hart. Je collega-vrijwilligers die hier al langer werken zullen dat zeker beamen.
Wat kunnen wij je bieden?
• Een introductie / zorgtraining van 1 dag gericht op kennismaking met elkaar en ‘tHuis Lioba. Deze dag zal georganiseerd worden na enkele maanden
• Gedurende het jaar bieden we je mooie en zinvolle en inhoudelijke workshops en trainingen, zoals zorgvaardigheden, hand/voet massage, verdiepingstrainingen palliatieve zorg.

  • De hulpvraag van Wenny is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Wenny is eerder via deze website geholpen
Laat Wenny weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo 'tHuis Lioba
Geplaatst door:
Profielfoto van Wenny
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Wenny
  • De hulpvraag van Wenny is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Wenny is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig