Samen technologie ontdekken.

Samen technologie ontdekken.

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Alkmaar
Categorie:
Klussen & techniek, Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Tip anderen via:

Word jij onze nieuwe technologie vrouw/man? Dan heb jij vooral passie voor "Samen Technologie Ontdekken"

Junioren van circa 6 tot 17 jaar werken iedere zaterdag samen aan technologie in onze bijzondere werkplaats in Alkmaar. Ze leren elkaar solderen, elektronica, 3D ontwerpen en 3D printen. Ze werken met de 3D pennen, spelen, ontdekken en maken samen veel plezier. Voor veel bezoekers is dit een belangrijk moment waar ze de hele week naar uitkijken. Onze werkplaats is gebouwd in de bijzondere 'Star Wars' bus, achter op het festivalterrein naast Hal25, aan de Pettemerstraat in Alkmaar.
Enkele keren in het jaar organiseren we op deze plek ook onze bijzondere challenges en evenementen. Gewoon om te kijken hoever we elkaar kunnen uitdagen. Want de kinderen doen vanzelf wel mee!

Ook ontstaan hier de nieuwe workshops voor ons technologie jaarprogramma op de basisscholen. Je bevindt je dus in de broedplaats voor nieuw onderwijs technologie ideeën, die we samen verder uitwerken.

De zaterdaginloop wordt gerealiseerd middels vrijwillige rollen, door mensen met passie voor technologie en onderwijs. Na de zomer volgt in de werkplaats een grote opruiming voor een frisse start.
Deze keer willen we bij de frisse start ook ruimte geven aan een nieuw team. Samen bouw je verder op ons bestaande format van de zaterdaginloop. Hoe dat werkt, dat kan je nu elke zaterdag komen ervaren op onze bijzondere plek in Alkmaar.

Je bouwt mee aan een belangrijke waarde voor de junior bezoekers. De eerste technologie stapjes leren de junioren van jou. Daarna inspireer je ze om samen verder te ontdekken hoe het werkt.
Iedere zaterdag komen vaak één of meer van onze eigen vakdocenten om mee te genieten en om je te helpen.
De inloop trekt daarnaast ook ervaren mensen uit het onderwijs die willen ontdekken hoe ze technologie een plek kunnen geven op hun school. We laten dan graag zien hoe wij het door de kinderen zelf laten doen.

Hiervoor zoeken we nu vrijwilligers die er samen met ons voor zorgen dat de inloop iedere week wordt geopend, dat het lekker loopt, en dat er weer netjes wordt afgesloten. Je zoekt feedback bij ons om de inloop volgens ons format zelfstandig te kunnen organiseren. Je geeft bij ons aan welke dingen op de achtergrond nog geregeld moeten worden.

We denken aan jou als vrijwilliger uit de regio Alkmaar. Stuur je mij even een berichtje, of kom je kijken op zaterdag?

  • De hulpvraag van Marcel is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
Laat Marcel weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo JuniorIOT
Geplaatst door:
Profielfoto van Marcel
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Marcel
  • De hulpvraag van Marcel is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig