Begeleider huisvesting

Begeleider huisvesting

Regelmatig
Alkmaar
 • Administratie & receptie
 • Activiteitenbegeleiding
 • Taal & lezen
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Sociaal & welzijn
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Inova vluchtelingenhulp is een onafhankelijke stichting actief in de gemeenten Alkmaar, Dijk & Waard, Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest. In deze gemeenten begeleiden we statushouders tijdens hun integratie en inburgering. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering en groepstrainingen. EdInova verzorgt diverse taalcursussen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

De functie
Als begeleider huisvesting ondersteun je vluchtelingen in de periode rondom de verhuizing vanuit een asielzoekerscentrum naar een eigen woning in de gemeente. Je bereidt de verhuizing voor door formulieren die ondertekend moeten worden in te vullen. Vervolgens ga je mee naar de woning waar het huurcontract wordt getekend. Daarna regel je op kantoor de basiszaken, zoals de verhuizing in de BRP, de aanvraag van levensonderhoud en inrichtingskrediet, de aanvraag van toeslagen en het inschrijven bij huisarts en tandarts. Je registreert wat je gedaan hebt in het digitale dossier.

Wat we verwachten
Je bent in staat makkelijk contact te leggen (zowel met vluchtelingen als met instanties) en kunt communiceren met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Je hebt kennis van financiële instanties, je hebt goede administratieve vaardigheden en je bent gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouder. Je bent geduldig en flexibel in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties. Je bent gemotiveerd, hebt affiniteit met de doelgroep en hebt een open, lerende houding. Je bent sociaal vaardig en cultuursensitief. Je moet helder kunnen communiceren en duidelijk maar eenvoudig uitleg kunnen geven. Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar voor minimaal een half jaar.

Wat we bieden
Inova biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling. Er is volop mogelijkheid om te leren over andere culturen. Je maakt onderdeel uit van een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Daarnaast bieden we diverse trainingen en een reis- en onkostenvergoeding.

 • De hulpvraag van Natasja is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Natasja is eerder via deze website geholpen
Laat Natasja weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Begeleider huisvesting" van Natasja.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Teamvrijwillig deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De hulpvraag van Natasja is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Natasja is eerder via deze website geholpen
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Meer hulpvragen van Natasja namens Inova vluchtelingenhulp

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Budgetcoach Alkmaar Administratie & receptie, Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen
  Vrijwilliger Jeugdsportfonds Alkmaar Administratie & receptie, Begeleiding & coaching