Budgetcoach

Budgetcoach

Regelmatig
Alkmaar
 • Administratie & receptie
 • Activiteitenbegeleiding
 • Taal & lezen
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Sociaal & welzijn
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Inova vluchtelingenhulp is een onafhankelijke stichting actief in de gemeenten Alkmaar, Dijk & Waard, Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest. In deze gemeenten begeleiden we statushouders tijdens hun integratie en inburgering. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering en groepstrainingen. EdInova verzorgt diverse taalcursussen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

De functie
Vluchtelingen starten hun leven in Nederland vaak vanuit een kwetsbare inkomenspositie. Ze hebben geen spaargeld en een minimuminkomen. Voor het inrichten van hun woning sluiten ze een lening af, waardoor ze starten met een schuld. Daarnaast hebben statushouders vaak onvoldoende kennis van ons belastingsysteem, de zorgverzekering en inkomensondersteunende voorzieningen. Als budgetcoach bied je begeleiding aan vluchtelingen, individueel of groepsgewijs. Samen inventariseer je de leerwensen en werk je aan het ontwikkelen van financiële vaardigheden. Denk aan het leren omgaan met een digitale betaalomgeving, uitgaven leren plannen en het opstellen van een overzichtelijke thuisadministratie. Je neemt contact op met instanties en registreert in het digitale dossier.

Wat we verwachten
In deze rol is het van belang dat je in staat bent makkelijk contact te leggen (zowel met vluchtelingen als met instanties) en kunt communiceren met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Je hebt kennis van financiële instanties, je hebt goede administratieve vaardigheden en je bent gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouder. Je bent geduldig en flexibel in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties. Je bent gemotiveerd, hebt affiniteit met de doelgroep en hebt een open, lerende houding. Je bent sociaal vaardig en cultuursensitief. Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar voor minimaal een half jaar. Ervaring als budgetcoach of met het geven van trainingen is een pre.

Wat we bieden
Inova biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling. Er is volop mogelijkheid om te leren over andere culturen. Je maakt onderdeel uit van een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Daarnaast bieden we diverse trainingen en een reis- en onkostenvergoeding.

 • De hulpvraag van Natasja is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Natasja is eerder via deze website geholpen
Laat Natasja weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Budgetcoach" van Natasja.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Teamvrijwillig deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De hulpvraag van Natasja is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Natasja is eerder via deze website geholpen
 • Nieuwkomers & vluchtelingen

Meer hulpvragen van Natasja namens Inova vluchtelingenhulp

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Begeleider huisvesting Alkmaar Administratie & receptie, Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen