Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend

Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend

Regelmatig
Alkmaar, Bergen (NH.)
  • Activiteitenbegeleiding
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Begeleiding & coaching
  • Belangenbehartiging & goede doelen
  • Onderwijs & educatie
  • Sociaal & welzijn
  • Kinderen & jongeren
  • Nieuwkomers & vluchtelingen

Stichting Z11-Jongerencoaching begeleidt en ondersteunt jongeren uit de regio Alkmaar - Dijk en Waard door middel van individuele coaching. Dit doen wij met behulp van daarvoor opgeleide vrijwillige coaches. Het traject is kosteloos voor de door ons begeleide jongeren.

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde coaches die beschikken over de benodigde 'people-skills' én affiniteit met de doelgroep. Ervaring is een pre, maar geen vereiste. Alle Z11-coaches krijgen sowieso van ons een training vóór zij aan de slag gaan, bijscholing op diverse relevante onderwerpen tijdens hun loopbaan bij Z11, en permanente ondersteuning door de projectleiding.

Het coachen van jongeren is schitterend werk en het geeft iedere keer weer veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Dit ervaren we zelf en horen wij ook van al onze collega-coaches: “je krijgt er zoveel voor terug!”

Dit werk vereist alleen wél inzet en commitment cq toewijding omdat de door ons begeleide jongeren volledig op hun coach moeten kunnen rekenen. Dit mooie werk is weliswaar vrijwillig maar beslist niet vrijblijvend.

Belangrijk is dat je écht kunt luisteren en dat je jezelf ook goed kunt verplaatsen in de leefwereld van de jongeren die je gaat begeleiden. Begrip en empathie zijn cruciaal om een jongere met raad en daad bij te kunnen staan bij het realiseren van zijn of haar doelen.

Bij Z11-Jongerencoaching staat de jongere centraal. Wij coachen jongeren die zichzelf aanmelden en/of open staan voor coaching. Wij werken weliswaar ook op verzoek van ouders, begeleiders of verwijzers, maar niet in opdracht daarvan. Door deze aanpak mogen onze jongeren rekenen op wederzijds vertrouwen en onze volledige discretie.

Als Z11-coach help je jongeren die het lastig vinden om hun leven richting te geven of simpelweg behoefte hebben aan wat feedback van een verstandige, onafhankelijke buitenstaander die over wat meer levenservaring kan beschikken.

Vaak speelt bij deze leeftijdsgroep een gebrek aan zelfvertrouwen en voldoende geloof in het eigen kunnen. Dit is waar jij als coach naast de jongere kunt gaan staan en het verschil kan maken. Door toepassing van beproefde coaching-technieken maar óók door je eigen ervaringen te delen met de jongeren kunnen zij onder jouw begeleiding steeds een volgende stap zetten. Gaandeweg zullen deze jongeren steeds meer in zichzelf gaan geloven terwijl jullie samen bouwen aan het bij hen al latent aanwezige vermogen om het op eigen kracht te doen. Jij bent daar als coach een ondersteunende factor in.

Je werkzaamheden:

• Het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar.

Hoeveel tijd gaat erin zitten als je coach wordt bij Z11?

• Gemiddeld 1 á 2 uur per week heb je een coachgesprek met de jongere die je begeleidt.
• Gemiddeld 5 keer per jaar ben je aanwezig bij intervisiebijeenkomsten.
• Elk jaar organiseert de stichting diverse gespecialiseerde workshops, seminars en/of trainingen voor haar coaches om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen en je bij te spijkeren op relevante onderwerpen. Het is de bedoeling dat je hieraan proactief deelneemt.

Zowel de intervisie als bovengenoemde trainingen vinden gewoonlijk plaats in de avonduren.

Om als coach aan de slag te mogen bij Z11-Jongerencoaching overleg je een geldige en relevante VOG en volg je een tweedaagse training van 9.30-16.00 uur. Deze training wordt in de regel gepland op twee zaterdagen en is inclusief een door ons aangeboden lunch. Bij het goed doorlopen van de training ontvang je een certificaat namens Stichting Z11-Jongerencoaching.

Bij goed gevolg maak je daarna deel uit van het fijne, goed gemotiveerde Z11-team en kun je gekoppeld worden aan een jongere, waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar een zo goed mogelijke match tussen de jongere en de coach.


Enthousiast geworden? Meld je dan aan - bij voorkeur via het 'ik wil coach worden' formulier op onze website - met een korte motivatie en beschrijving van wie je bent en wat je zoal gedaan hebt tot dusver. Je CV bijvoegen kan natuurlijk ook!

We horen graag van je!

Hartelijke groet,

#Team Z11-Jongerencoaching

  • De hulpvraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
Laat Jongerencoaching weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend" van Jongerencoaching.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Teamvrijwillig deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
  • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
  • Kinderen & jongeren
  • Nieuwkomers & vluchtelingen

Meer hulpvragen van Jongerencoaching namens Stichting Z11-Jongerencoaching

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Ben jij één van onze nieuwe jongerencoaches? Alkmaar, Bergen (NH.) Activiteitenbegeleiding, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Zin-geving...? Alkmaar Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Jongeren helpen met jouw kennis en ervaring? Alkmaar, Bergen (NH.) Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Sensei gezocht! Alkmaar, Bergen (NH.) Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching