Wil jij iets zinvols doen voor jongeren?

Wil jij iets zinvols doen voor jongeren?

Regelmatig
Alkmaar, Bergen (NH.)
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Begeleiding & coaching
 • Training & scholing
 • Onderwijs & educatie
 • Sociaal & welzijn
 • Zorg
 • Kinderen & jongeren

Stichting Z11-Jongerencoaching begeleidt en ondersteunt jongeren uit de regio Noord-Kennemerland door middel van individuele coaching. Dit doen wij met behulp van speciaal daartoe opgeleide vrijwilligers. Het traject is kosteloos voor de door ons begeleide jongeren.

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde coaches die kunnen beschikken over de benodigde 'people-skills' én affiniteit met de doelgroep. Ervaring is een pre, maar geen vereiste - al onze coaches krijgen een gedegen training.

Het begeleiden van jongeren is prachtig werk, en het geeft telkens veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Al onze coaches zullen het beamen: “je krijgt er zoveel voor terug!”. Dit mooie werk vereist wél inzet en toewijding: het is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Belangrijk is dat je écht kunt luisteren en dat je jezelf kunt verplaatsen in de leefwereld van de jongeren die je gaat begeleiden. Begrip en empathie zijn cruciaal.

De jongere staat altijd centraal bij Z11-Jongerencoaching. Wij coachen gemotiveerde jongeren die zichzelf aanmelden en/of open staan voor coaching. Wij werken weliswaar ook op verzoek van ouders, begeleiders of verwijzers, maar niet in opdracht daarvan. Door deze aanpak houden onze jongeren zelf de regie en mogen zij rekenen op onze volledige discretie. Zo kunnen we samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen.

Als Z11-coach help je jongeren die het lastig vinden om hun leven richting te geven of simpelweg behoefte hebben aan wat feedback van een verstandige, onafhankelijke buitenstaander die over wat meer levenservaring kan beschikken.

Vaak speelt bij deze leeftijdsgroep een gebrek aan zelfvertrouwen en hebben zij daardoor onvoldoende geloof in het eigen kunnen. Dit is waar jij als coach het verschil kunt maken. Door toepassing van beproefde coaching-technieken maar óók door je eigen ervaringen te delen met de jongeren kunnen zij onder jouw begeleiding steeds een volgende stap zetten. Gaandeweg zullen zij steeds meer in zichzelf gaan geloven en groeit het al latent aanwezige vermogen om het op eigen kracht te doen.

✪ Je werkzaamheden:

✓ Het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar.

✪ Hoeveel tijd gaat erin zitten als je coach wordt bij Z11?

✓ Een á anderhalf uur per week heb je een coachgesprek met de jongere die je begeleidt. Dit traject met een jongere wordt afgerond na ongeveer een jaar.
✓ Gemiddeld 5 keer per jaar houden wij intervisiebijeenkomsten voor onze coaches.
✓ Elk jaar organiseert de stichting diverse gespecialiseerde workshops, seminars en/of trainingen voor haar coaches om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen en je bij te spijkeren op relevante onderwerpen.

✪ Zowel de intervisie als bovengenoemde trainingen vinden gewoonlijk plaats in de avonduren.

✪ Om als coach aan de slag te mogen bij Z11-Jongerencoaching dien je een geldige en relevante VOG te kunnen overleggen en volg je een tweedaagse training van 9.30-16.00 uur. Deze training wordt in de regel gepland op twee zaterdagen en is inclusief een door Z11 aangeboden lunch. Na het goed doorlopen van de training ontvang je een certificaat namens Stichting Z11-Jongerencoaching.

✓ Daarna maak je deel uit van het fijne, goed gemotiveerde Z11-team en kun je gekoppeld worden aan een jongere, waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar een zo goed mogelijke match tussen de jongere en de coach.


Enthousiast geworden? Meld je dan aan op Z11-Jongerencoaching (punt nl) met een korte motivatie en beschrijving van wie je bent en wat je zoal gedaan hebt tot dusver. Je CV bijvoegen kan natuurlijk ook!

We horen graag van je!

( ͡° ͜ʖ ͡°)

 • De hulpvraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
Laat Jongerencoaching weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Wil jij iets zinvols doen voor jongeren?" van Jongerencoaching.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Teamvrijwillig deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
 • De hulpvraag van Jongerencoaching is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Teamvrijwillig
 • Jongerencoaching is eerder via deze website geholpen
 • Kinderen & jongeren

Meer hulpvragen van Jongerencoaching namens Stichting Z11-Jongerencoaching

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Jongerencoach: vrijwillig, niet vrijblijvend Alkmaar, Bergen (NH.) Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Ben jij één van onze nieuwe jongerencoaches? Alkmaar, Bergen (NH.) Activiteitenbegeleiding, Begeleiding & coaching, Training & scholing
  Zingeving... Alkmaar Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Sensei gezocht! Alkmaar, Bergen (NH.) Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching