Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Teamvrijwillig

Begeleiden van groepen

Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers. Zij weten wat helpend was in hun herstel. Die ervaring en kennis zetten onze vrijwilligers in bij het starten van nieuwe groepen en de begeleiding van de groepen. En er zijn al heel veel interessante en leuke groepen! Kijk hier maar eens! Heb jij een idee voor een gespreksgroep? Of ben je eerder creatief, sportief, muzikaal, theatermaker of goed met fotografie? Wij gaan graag met je in gesprek over wat je bij De Hoofdzaak met jouw talent kan betekenen voor anderen. Wat ga je doen Het is goed om eerst deel te nemen aan onze herstelcursussen en cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Dit geeft veel houvast in gesprekken met deelnemers over zelfregie en herstel. Het helpt jou om de verantwoordelijkheid voor herstel bij de ander te laten, en vooral een goede luisteraar te zijn. In gesprek met een coördinator kun je jouw idee voor een nieuwe groep verder uitwerken. Wat houdt de groep in, hoe vaak komt de groep samen en wanneer, waar vindt de groep plaats, hoeveel mensen kunnen meedoen, met wie ga je de groep samen begeleiden en heb je materialen nodig? Onze coördinatoren helpen je de puntjes op de i te zetten en de groep echt van de grond te krijgen. Groepen begeleid je nooit alleen. Het is fijn, veilig en leerzaam om dat samen met iemand anders te doen. Jullie bereiden de groep samen voor, en na afloop zorg je voor een opgeruimde ruimte. Je doet wat eenvoudige registraties over de bijeenkomsten. Als vrijwilliger neem je deel aan bijeenkomsten, zoals een teamoverleg of intervisie. Dat is naast gezellig ook goed voor je ontwikkeling als ervaringsdeskundige. Wat krijg je ervoor terug Je neemt deel aan mooie cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Er zijn ook verschillende verdiepende cursussen die je kunt volgen. Dat kost allemaal niets. Voor jouw inzet krijg je een vrijwilligersvergoeding en ook reiskosten worden vergoed. Vrijwilligerswerk bij De Hoofdzaak is betekenisvol werk, je helpt anderen om zich gehoord, gezien en begrepen te voelen. Je gaat deel uitmaken van een fijn team. En je kunt terugvallen met jouw vragen op onze coördinatoren. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op: Noord-Kennemerland – Nadja van den Broek: [e-mailadres verborgen] De Kop van Noord-Holland – Daniël van den Braak: [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Alkmaar, Bergen (NH.)

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers. Zij weten wat helpend was in hun herstel. Die ervaring en kennis zetten onze vrijwilligers in bij het starten van nieuwe groepen en de begeleiding van de groepen. En er zijn al heel veel interessante en leuke groepen! Kijk hier maar eens!

Heb jij een idee voor een gespreksgroep? Of ben je eerder creatief, sportief, muzikaal, theatermaker of goed met fotografie? Wij gaan graag met je in gesprek over wat je bij De Hoofdzaak met jouw talent kan betekenen voor anderen.

Wat ga je doen

Het is goed om eerst deel te nemen aan onze herstelcursussen en cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Dit geeft veel houvast in gesprekken met deelnemers over zelfregie en herstel. Het helpt jou om de verantwoordelijkheid voor herstel bij de ander te laten, en vooral een goede luisteraar te zijn.
In gesprek met een coördinator kun je jouw idee voor een nieuwe groep verder uitwerken. Wat houdt de groep in, hoe vaak komt de groep samen en wanneer, waar vindt de groep plaats, hoeveel mensen kunnen meedoen, met wie ga je de groep samen begeleiden en heb je materialen nodig? Onze coördinatoren helpen je de puntjes op de i te zetten en de groep echt van de grond te krijgen.
Groepen begeleid je nooit alleen. Het is fijn, veilig en leerzaam om dat samen met iemand anders te doen. Jullie bereiden de groep samen voor, en na afloop zorg je voor een opgeruimde ruimte. Je doet wat eenvoudige registraties over de bijeenkomsten.
Als vrijwilliger neem je deel aan bijeenkomsten, zoals een teamoverleg of intervisie. Dat is naast gezellig ook goed voor je ontwikkeling als ervaringsdeskundige.
Wat krijg je ervoor terug

Je neemt deel aan mooie cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen. Er zijn ook verschillende verdiepende cursussen die je kunt volgen. Dat kost allemaal niets.
Voor jouw inzet krijg je een vrijwilligersvergoeding en ook reiskosten worden vergoed.
Vrijwilligerswerk bij De Hoofdzaak is betekenisvol werk, je helpt anderen om zich gehoord, gezien en begrepen te voelen.
Je gaat deel uitmaken van een fijn team. En je kunt terugvallen met jouw vragen op onze coördinatoren.
Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op:

Noord-Kennemerland – Nadja van den Broek: [e-mailadres verborgen]
De Kop van Noord-Holland – Daniël van den Braak: [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 12 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Alkmaar, Bergen (NH.)

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing
Marieke
40% profielsterkte

Over Marieke

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Marieke is ingeschreven op Teamvrijwillig sinds 08-01-2024
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Hoofdzaak

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig
Alkmaar, Bergen (NH.)

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig

Wekelijks · 2 tot 12 uur
De Hoofdzaak

Acht deelnemers starten samen aan een herstelcursus. Zij willen van hun psychische kwetsbaarheid hun kracht maken. Help jij ze daarmee op weg? Jij gelooft in de kracht van ervaringen delen. Aan de hand van ons cursusmateriaal ga je samen met een collega in gesprek met de deelnemers over kwetsbaarheid, maar vooral over zelfregie en herstel. Je haalt er voldoening uit dat de deelnemers meer over zichzelf leren en ontdekken wat hun kracht is. Jullie maken er met elkaar een waardevolle ervaring van. Wat ga je doen? Voordat je ze zelf gaat geven, ga je enkele cursussen volgen. Zo doorvoel je goed wat de cursussen betekenen voor de deelnemers. En je ontwikkelt zo jouw ervaringsdeskundigheid. Als begeleider van de cursussen werk je samen met een ervaren cursusbegeleider. Je begint met de basiscursus Zicht op herstel. Heb je hem in de vingers? Op jouw tempo kun je ook andere cursussen gaan geven. Het cursusmateriaal is erop gericht om mensen aan het denken te zetten over de begrippen ‘zelfregie’ en ‘herstel’. Je deelt daarbij ook jouw ervaringen. Op de cursussen krijgen we altijd goede feedback van deelnemers! De cursussen bestaan uit zes tot acht bijeenkomsten, op één dagdeel per week. De planning maken we in overleg met jou. We werken met groepen van acht deelnemers. Wie ben jij? Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je wil graag ervaring opdoen in het geven van cursussen (of je brengt die ervaring al mee), én je wilt graag ervaringsdeskundigheid ontwikkelen. Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Wat krijg je ervoor terug? Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team. En na elke cursus heb je een groep tevreden cursisten, die stappen hebben gezet in hun persoonlijke groei. Wil je eerst een keer in gesprek met een cursusbegeleider om meer te horen over hun ervaringen? Dat kan! Als je enthousiast bent, kun je ook gelijk contact opnemen met een teamcoördinator in jouw regio. Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving),

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners
Alkmaar, Bergen (NH.)

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners

Wekelijks · 2 tot 16 uur
De Hoofdzaak

Claudia heeft een angststoornis en durft niet te reizen met de bus, waardoor ze niet op bezoek kan bij haar zus. Eens per week komt een ervaringsdeskundige van De Hoofdzaak langs. Bij de ervaringsdeskundige kan ze haar verhaal kwijt. De ervaringsdeskundige vertelt hoe het zelf is gelukt om in herstel te komen. Dit geeft Claudia hoop en moed om stappen te zetten in haar herstel. Gaandeweg lukt het Claudia om vooral haar kracht en motivatie te voelen, de angsten worden minder belemmerend. Claudia is zo trots als ze voor het eerst weer met de bus op stap is gegaan, en haar zus een bezoekje heeft gebracht. Geeft het jou een goed gevoel om mensen te zien groeien? Vind je het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn? Heb jij zelf ervaring met psychisch kwetsbaar zijn en wil je jouw ervaring inzetten om anderen individueel te ondersteunen? En ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar jij zelf ook persoonlijk kunt groeien? Kom dan als vrijwilliger in het TED team (Team Ervaringsdeskundigheid Dichtbij) bij De Hoofdzaak in Noord-Kennemerland! Wat ga je doen Als je zelf een psychische kwetsbaarheid hebt (gehad), weet je hoe ontwrichtend dit kan zijn. Als herstelondersteuner begrijp je goed waar mensen tegen aan lopen, en hoe eenzaam dit kan zijn. Je gaat als ervaringsdeskundige iemand met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in zijn of haar herstelproces. Je hebt gesprekken met mensen die contact opgenomen hebben met De Hoofdzaak omdat ze graag contact willen met een ervaringsdeskundige. De afspraken kunnen plaatsvinden bij mensen thuis, tijdens een wandeling, in het buurthuis of op onze mooie locatie. We kunnen samen kijken wat jij plezierig vindt. Hoeveel tijd je erin steekt kan in overleg, afhankelijk van jouw behoefte en beschikbaarheid. Sommige vrijwilligers hebben eens per week een afspraak, sommige vrijwilligers hebben meerdere afspraken per week. Net wat bij jouw agenda past. In het begin werk je samen met een ervaren vrijwilliger. Als je er klaar voor bent, kun je soms samen, maar mogelijk ook alleen op pad. Alles uiteraard in overleg. Voor deze leuke en waardevolle functie zoeken wij iemand die bereid is om onze gratis cursussen in ervaringsdeskundigheid te volgen, tenzij je al opgeleid bent. Als ervaringsdeskundige kun je je goed inleven in anderen en ben je in staat om je eigen ervaring te gebruiken. Je kunt je kwetsbaar opstellen en je ziet dit als kracht. Wie ben jij Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je bent op zoek naar vrijwilligerswerk waarin je betekenisvol kunt zijn voor anderen. Wat De Hoofdzaak jou biedt Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team.

Anderen bekeken ook

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners
Alkmaar, Bergen (NH.)

Ervarings­deskundige herstel­onder­steuners

Wekelijks · 2 tot 16 uur
De Hoofdzaak

Claudia heeft een angststoornis en durft niet te reizen met de bus, waardoor ze niet op bezoek kan bij haar zus. Eens per week komt een ervaringsdeskundige van De Hoofdzaak langs. Bij de ervaringsdeskundige kan ze haar verhaal kwijt. De ervaringsdeskundige vertelt hoe het zelf is gelukt om in herstel te komen. Dit geeft Claudia hoop en moed om stappen te zetten in haar herstel. Gaandeweg lukt het Claudia om vooral haar kracht en motivatie te voelen, de angsten worden minder belemmerend. Claudia is zo trots als ze voor het eerst weer met de bus op stap is gegaan, en haar zus een bezoekje heeft gebracht. Geeft het jou een goed gevoel om mensen te zien groeien? Vind je het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn? Heb jij zelf ervaring met psychisch kwetsbaar zijn en wil je jouw ervaring inzetten om anderen individueel te ondersteunen? En ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar jij zelf ook persoonlijk kunt groeien? Kom dan als vrijwilliger in het TED team (Team Ervaringsdeskundigheid Dichtbij) bij De Hoofdzaak in Noord-Kennemerland! Wat ga je doen Als je zelf een psychische kwetsbaarheid hebt (gehad), weet je hoe ontwrichtend dit kan zijn. Als herstelondersteuner begrijp je goed waar mensen tegen aan lopen, en hoe eenzaam dit kan zijn. Je gaat als ervaringsdeskundige iemand met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in zijn of haar herstelproces. Je hebt gesprekken met mensen die contact opgenomen hebben met De Hoofdzaak omdat ze graag contact willen met een ervaringsdeskundige. De afspraken kunnen plaatsvinden bij mensen thuis, tijdens een wandeling, in het buurthuis of op onze mooie locatie. We kunnen samen kijken wat jij plezierig vindt. Hoeveel tijd je erin steekt kan in overleg, afhankelijk van jouw behoefte en beschikbaarheid. Sommige vrijwilligers hebben eens per week een afspraak, sommige vrijwilligers hebben meerdere afspraken per week. Net wat bij jouw agenda past. In het begin werk je samen met een ervaren vrijwilliger. Als je er klaar voor bent, kun je soms samen, maar mogelijk ook alleen op pad. Alles uiteraard in overleg. Voor deze leuke en waardevolle functie zoeken wij iemand die bereid is om onze gratis cursussen in ervaringsdeskundigheid te volgen, tenzij je al opgeleid bent. Als ervaringsdeskundige kun je je goed inleven in anderen en ben je in staat om je eigen ervaring te gebruiken. Je kunt je kwetsbaar opstellen en je ziet dit als kracht. Wie ben jij Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je bent op zoek naar vrijwilligerswerk waarin je betekenisvol kunt zijn voor anderen. Wat De Hoofdzaak jou biedt Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team.

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig
Alkmaar, Bergen (NH.)

Cursus­begeleiders met ervarings­deskundig

Wekelijks · 2 tot 12 uur
De Hoofdzaak

Acht deelnemers starten samen aan een herstelcursus. Zij willen van hun psychische kwetsbaarheid hun kracht maken. Help jij ze daarmee op weg? Jij gelooft in de kracht van ervaringen delen. Aan de hand van ons cursusmateriaal ga je samen met een collega in gesprek met de deelnemers over kwetsbaarheid, maar vooral over zelfregie en herstel. Je haalt er voldoening uit dat de deelnemers meer over zichzelf leren en ontdekken wat hun kracht is. Jullie maken er met elkaar een waardevolle ervaring van. Wat ga je doen? Voordat je ze zelf gaat geven, ga je enkele cursussen volgen. Zo doorvoel je goed wat de cursussen betekenen voor de deelnemers. En je ontwikkelt zo jouw ervaringsdeskundigheid. Als begeleider van de cursussen werk je samen met een ervaren cursusbegeleider. Je begint met de basiscursus Zicht op herstel. Heb je hem in de vingers? Op jouw tempo kun je ook andere cursussen gaan geven. Het cursusmateriaal is erop gericht om mensen aan het denken te zetten over de begrippen ‘zelfregie’ en ‘herstel’. Je deelt daarbij ook jouw ervaringen. Op de cursussen krijgen we altijd goede feedback van deelnemers! De cursussen bestaan uit zes tot acht bijeenkomsten, op één dagdeel per week. De planning maken we in overleg met jou. We werken met groepen van acht deelnemers. Wie ben jij? Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen. Je wil graag ervaring opdoen in het geven van cursussen (of je brengt die ervaring al mee), én je wilt graag ervaringsdeskundigheid ontwikkelen. Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken. Wat krijg je ervoor terug? Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen! Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen. Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed. Je werkt in een warm en bevlogen team. En na elke cursus heb je een groep tevreden cursisten, die stappen hebben gezet in hun persoonlijke groei. Wil je eerst een keer in gesprek met een cursusbegeleider om meer te horen over hun ervaringen? Dat kan! Als je enthousiast bent, kun je ook gelijk contact opnemen met een teamcoördinator in jouw regio. Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving),

Help ons met onze social media campagnes
Alkmaar, Bergen (NH.)

Help ons met onze social media campagnes

Project · 1 tot 10 uur in totaal
Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Jongeren
Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!
Alkmaar, Bergen (NH.)

Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!

Project · 1 tot 30 uur in totaal
Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een jonge organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking en hun families. Dit doen wij door 45 keer per jaar compleet verzorgde logeerweekenden te organiseren op Center Parcs te Zandvoort met de meest avontuurlijke en uiteenlopende activiteiten. Wij zoeken spontane, enthousiaste en gezellige mensen die de deelnemers willen begeleiden bij hun dagelijkse routine en natuurlijk tijdens een van onze vele uitstapjes en activiteiten. De weekenden vinden plaats op Zandvoort van vrijdagmiddag tot zondagavond en zijn compleet verzorgd. Accommodatie, eten, drinken, deelname aan alle activiteiten en reiskostenvergoeding zijn inbegrepen. Als vrijwilliger word jij aangestuurd door de coördinerend begeleider van het weekend en werk je nauw samen met stagiaires en andere vrijwilligers om het een geweldig weekend voor iedereen te maken! Enthousiast geworden? Stuur ons een berichtje hier en hopelijk zien we jou snel op een van onze weekenden!

Jongeren
Avontuurlijke begeleider logeerweekenden
Alkmaar, Bergen (NH.)

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Project · 1 tot 30 uur in totaal
Stichting Humblebees

Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!

Jongeren
Vrijwilliger Educatie Noord-Holland Noord
Alkmaar, Bergen (NH.)

Vrijwilliger Educatie Noord-Holland Noord

Maandelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen? Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou! Wij, de Rode Kruis groep Goed voorbereid Noord-Holland Noord zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het belang van veiligheid en de basis van EHBO willen overbrengen aan kinderen op basisscholen. We zoeken vrijwilligers voor onze vier locaties: West Friesland (Hoorn en omgeving), Zaanstreek-Waterland (Purmerend en omgeving), Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving) en Noordkop (Schagen, Den Helder en omgeving). Samen kunnen we een wereld creëren waarin iedereen, ongeacht hun leeftijd, in noodsituaties kan handelen en levens kan redden. De impact van jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Door kinderen bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je hen het vertrouwen en de vaardigheden om levens te redden. Wie weet, misschien word jij wel de reden waarom een kind op een cruciaal moment weet wat te doen! Wat ga je doen? -Met interactieve lessen en boeiende activiteiten leer je kinderen over EHBO-basics zoals het verlenen van eerste hulp bij kleine verwondingen en het herkennen van noodsituaties. Bovendien deel je waardevolle inzichten over preventie en veilig handelen in verschillende situaties. -Maak je onderdeel uit van het Goed voorbereid team en je verzorgt minimaal 6 gastlessen per jaar. De lessen vinden onder schooltijd plaats en duren maximaal 90 minuten per les. Alle lessen worden op basisscholen gegeven aan de groepen 5 tot en met 8. De lessen hebben wij al voor je gemaakt en staan online voor je klaar. Je maakt tijdens een gastles dus gebruik van een draaiboek. Wat kan je van ons verwachten? - Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger. - Mocht je gastlessen willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt. - Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen. - We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling. Wie ben jij? Als gastdocent Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor de klas te staan. Je bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pré als je al ervaring met lesgeven hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: · Je bent bereid om het EHBO diploma te halen (natuurlijk op onze kosten) · Je bent beschikbaar tijdens schooltijden · Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem · Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis · Je bent digitaal vaardig Iets voor jou? Solliciteer direct via de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Districtscoördinator evenementenhulpverlening
Alkmaar, Bergen (NH.)

Districtscoördinator evenementenhulpverlening

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Rode Kruis

Houd jij je hoofd koel en vind je evenementen leuk? Werk je graag met gemotiveerde vrijwilligers? Dan zoeken we jou! Bij grote en kleine evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat al onze vrijwillige hulpverlening op evenementen goed op elkaar afgestemd en zo efficiënt mogelijk is, zoeken we in het district Noord-Holland Noord een: Districtscoördinator evenementenhulpverlening (vrijwillig) Het district Noord-Holland Noord is een groot district wat loopt van Den Helder tot en met Purmerend en ook Texel hoort erbij. Samen met jouw collega in deze functie ben je coördinerend over het gehele district wat de evenementen betreft. Daarnaast werk je nauw samen met de locatiecoördinatoren en de coördinator hulpverlening, de beroepskracht voor evenementenhulpverlening. Wat ga je doen? - Je bent het aanspreekpunt voor de locatiecoördinatoren evenementenhulp in Noord-Holland Noord en bevordert de onderlinge samenwerking; - Door jouw inzet, samen met de andere coördinatoren, is de groep vrijwilligers van evenementenhulpverlening op sterkte en is er volop ontwikkeling; - De planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners. Draaiboeken maken en inzetbrieven opstellen is onderdeel van jouw werkzaamheden; - (Potentiële) opdrachtgevers worden door jou benaderd en jij neemt ze op in jouw relatienetwerk, offertes opstellen hoort daarbij. Met externe organisaties maak je afspraken over de inzetvoorwaarden; - Je evalueert de activiteiten, signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen indien nodig. Wat breng je mee? - Je spreekt en schrijft goed Nederlands (minimaal B2-niveau) en hebt minimaal een MBO werk- en denkvermogen door opleidingen of werkervaring; - Je bent communicatief sterk, flexibel, proactief en je vindt het leuk om te organiseren en samen te werken in een team; - Je bent 4-6 uur beschikbaar per week; - Je kunt goed overweg met diverse computersystemen (MS Office) en hebt er zelf een laptop tot jouw beschikking; - Je hebt een uitgebreid EHBO-certificaat of bent bereid dit te halen. Tevens volg je een paar e-learnings om je functie eigen te maken. - Bij voorkeur ben je woonachtig in het district Noord-Holland Noord (Alkmaar, Hoorn, Den Helder of Purmerend of in de omgeving van één van deze steden). Wat bieden wij? -Als districtscoördinator evenementenhulp draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen en werkt samen met gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers en medewerkers. -Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. -Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Bij het Rode Kruis werken we volgens onze grondbeginselen en gedragscode. Ben je enthousiast over deze vacature en wil je direct reageren? Druk op de sollicitatieknop! Meer informatie over het Rode Kruis vind je op de website. We hopen je snel te ontmoeten! Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwilliger Preventie
Alkmaar, Bergen (NH.)

Vrijwilliger Preventie

Wekelijks · 0 tot 3 uur
Rode Kruis

Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Is het jouw missie om mensen bewust te maken van de risico's in hun dagelijkse leven? Dan hebben wij dé unieke kans voor jou! Het Rode Kruis organiseert bijeenkomsten om mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties zoals brand, ontruiming, vallen, inbraak en internetfraude. Voor de vier locaties in West-Friesland (Hoorn e.o.), Noord-Kennemerland (Alkmaar e.o.), Zaanstreek-Waterland (Purmerend e.o.) en Noordkop (Schagen, Den Helder e.o.) zoeken we vrijwilligers voor deze functie. In een luchtige sfeer komen verschillende noodsituaties aan bod en geef je handige tips om samen voor onze veiligheid te zorgen. De impact van jouw bijdrage is onschatbaar. Door het bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je ze een vernieuwde kijk op de dagelijkse risico's en het vertrouwen om hiermee om te gaan. Jij zou zomaar de reden kunnen zijn waarom iemand niet over dat kleedje valt of in een internetbabbel trapt. Wat ga je doen? -Je maakt onderdeel uit van het Goed voorbereid-team en je verzorgt minimaal 6 bijeenkomsten per jaar. Dit is bij verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld lokale Welzijn, KBO’s of Vrouwen van Nu. De bijeenkomsten zijn meestal in de middag en soms in de avonduren. Ze duren maximaal 2 uur. -De voorlichting of bingo hebben wij al gemaakt en wordt via een eenvoudige PowerPoint gepresenteerd. Je maakt tijdens een voorlichting dus gebruik van een draaiboek. Wat kan je van ons verwachten? - Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger. - Mocht je de voorlichting willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt. - Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen - We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling. Wie ben jij? Als vrijwilliger Preventie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een groep te staan. Je bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je hier al ervaring mee hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: · Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem · Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis · Je bent digitaal vaardig Iets voor jou? Solliciteer direct via de sollicitatieknop! Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers
Alkmaar, Bergen (NH.)

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis

Houd jij je hoofd koel? Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Meld je dan bij ons aan als vrijwilliger. Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Daar hebben wij veel vrijwilligers voor nodig. Mensen die klaar staan voor anderen, niet bang zijn om op te treden in een noodsituatie en die het mooi vinden om de EHBO-posten bij evenementen te bemannen. Ben jij de (aankomend) hulpverlener die wij zoeken? We ontmoeten je graag! Eerste Hulpverleners / EHBO’ers (vrijwillig) Wat ga je doen? Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding of een alcoholvergiftiging. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens diverse evenementen in het district Noord-Holland Noord staan jij en je team klaar. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis! Samen maken we een verschil! Wie ben jij? · Je bent 18 jaar of ouder en beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in spraak als geschrift. · Je hebt een geldig uitgebreide Rode Kruis EHBO-certificaat (EH4100 of gelijkwaardig diploma) of bent bereid deze te halen. · Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen. · Je komt direct in actie als er iets gebeurt en neemt je verantwoordelijkheid. · Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers. Wij bieden jou Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe middels de sollicitatiebutton.

Trainsters Heldin Noord-Holland Noord
Alkmaar, Bergen (NH.)

Trainsters Heldin Noord-Holland Noord

Wekelijks · 4 tot 8 uur
Rode Kruis

Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met trainingen geven of sta je makkelijk voor een groep? Ben je communicatief sterk? Solliciteer dan nu bij het Rode Kruis Noord-Holland Noord op de functie: Trainsters Heldin (vrijwillig) Wat is Heldin? Heldin is een cursus voor vrouwen die het lastig vinden om te handelen in noodsituaties. Tijdens de cursus werken de deelnemers niet alleen heel gericht aan hun EHBO-kennis, maar ook aan zelfvertrouwen, daadkracht en effectieve communicatie. Door Heldin leren de vrouwen zich te redden in diverse, uitdagende situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Daardoor weten ze niet alleen wát ze moeten doen in een noodsituatie, maar ook durven ze te handelen én blijven ze rustig. Er is voorrang voor vrouwen met een laag inkomen die niet zelf een particuliere cursus kunnen betalen. Heldin bestaat uit individuele kennismakingsgesprekken en zeven bijeenkomsten van 2,5 uur, die allemaal worden verzorgd door twee vrijwillige Heldin trainers. We organiseren dit in samenwerking met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel trainers om deze cursussen te geven! Over wat dit jou brengt Het Rode Kruis biedt verschillende trainingen aan, namelijk: een EHBO-cursus, een introductiecursus Heldin, een training didactische vaardigheden en een training interculturele communicatie. • Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling. • Je bent betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet en kunt direct verschil maken voor de vrouwen in de cursus. • Je kunt een netwerk opbouwen met onze samenwerkingspartners in het maatschappelijke veld en met de andere trainers. • Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskostenvergoeding. Over jou • Je hebt ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Of je staat makkelijk voor een groep. • Je hebt ervaring of affiniteit met mensen met verschillende achtergronden. • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en weet verbinding te leggen met de cursisten. Wat is je tijdsinvestering? • Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie. • We verwachten dat je minimaal 2 keer per jaar een cursusreeks kunt geven voor minstens 2 jaar. • Voorafgaand aan de cursus krijg je samen met je collega-trainer een briefing op het Rode Kruis kantoor waar je meer informatie krijgt over de samenstelling van de groep, de cursuslocatie en praktische details. Ook krijg je de cursusmaterialen mee. • Er vinden individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) plaats met de deelnemers vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 deelneemsters. • Na afloop vindt er een evaluatie plaats met de collega-trainer en projectleider Heldin. Meer informatie of aanmelden? Lees meer over het Rode Kruis op onze website. Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv via onderstaande sollicitatieknop. Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.