Belangen cliënt centraal

Elly is sinds augustus 2020 mentor van Niki. Toen ze in de krant de advertentie van Mentorschap Noordwest en Midden tegenkwam dacht ze gelijk ‘dat lijkt me leuk’. Elly: ‘Als mentor behartig je de zorgbelangen van je cliënt. Dat betekent niet dat je de belangen bepaalt, maar soms wel verwoordt. Je moet goed luisteren naar wat je cliënt nodig heeft en daarin ondersteunen. En hierin afstemmen met anderen om te zorgen dat dit ook lukt.’

Lees het verhaal

Decorbouwer Jan

Jan vertelt wat het vrijwilligerswerk bij Kaeskoppenstad voor hem betekent en waarom hij vrijiwilligerswerk doet.. Een mooi, persoonlijk en inspirerend verhaal.

Lees het verhaal

Brandweerman Bob

Hij vertelt in dit videoportret wat vrijwilligerswerk voor hem betekent en waarom hij dit doet.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

De juiste match

Henk Koop is op zijn 72e officieel zeven jaar met pensioen, maar nog lang niet uitgewerkt. Naast betaald parttime werk, zet hij zich in als vrijwilliger bij Dialoog – Taalhulp voor anderstaligen Alkmaar. Daarnaast is hij samen met zijn echtgenote actief bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland, vanwege de niertransplantatie van zijn vrouw.

Lees het verhaal

Hulde voor chauffeurs

Eind maart 2020, twee weken na het begin van de coronacrisis, ontving Team Vrijwillig het verzoek van de Noordwest Ziekenhuisgroep: "Zouden jullie mensen kunnen vinden om onze vermoeide mensen van de nachtdienst van en naar huis te vervoeren?" Een oproep waarmee we natuurlijk gelijk aan de slag gingen.

Lees het verhaal